Мешканців Рівненщини запрошують на всеукраїнський фестиваль

У 2018-2019 роках відбудеться Ювілейний ХVI Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Фестиваль складатиметься з двох етапів – відбіркового у 2018 році і фінального – у 2019 році. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі.

Як розповів член журі Всеукраїнського фестивалю, головний спеціаліст управління культури і туризму Рівненської ОДА Назар Волощук, відбірковий конкурс у Рівному відбудеться 1-2 червня. А заключні заходи Дирекція фестивалю планує провести у Чернівцях 2019 року, у місті - де у 1989 році відбувся І-й фестиваль «Червона рута».

Нагадаємо, минулого року рівненські рок-колективи «ManGust» та «Верлібр» стали  дипломантами фестивалю.

Як відомо,  фестиваль є некомерційним і має культурно-просвітницький характер. Участь в усіх його заходах не потребує від учасників жодних вступних внесків та інструментальної фонограми.

Співорганізатором відбіркового конкурсу є обласні управління культури і туризму, освіти і науки, у справах молоді та спорту. Координацію та організаційне забезпечення всіх відбіркових конкурсів здійснює Дирекція фестивалю у Києві.

Крім відбіркових конкурсів будуть організовані та проведені концертні програми за участю переможців фестивалю, прес-конференції, започатковані нові телепроекти з висвітлення заходів фестивалю «Червона рута».

Програма заходів у 2018 році

Умови участі в обласному відбірковому конкурсі

Читайте також