Мешканця Рівненщини, який кинув гранату у сестру та племінницю, хочуть відправити на примусове лікування

До суду скерували клопотання про застосування примусового лікування стосовно 35-річного жителя Здолбунова, який кинув гранату у своїх рідних. 

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

Як зазначається, ввечері 23 травня між братом, жителем с. Олександрія, та його двоюрідною сестрою зі Здолбунова виник побутовий конфлікт, у ході якого чоловік кинув бойовий припас – наступальну осколкову ручну гранату РГД-5, яка, здетонувавши, спричинила тілесні ушкодження для потерпілих.

Крім цього, в ході проведених обшуків за місцем проживання обвинуваченого виявлено патрони та ручну гранату Ф-1, які придатні до стрільби. 

Вказані дії додатково кваліфіковано як незаконне придбання та зберігання бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

Утім судово-психіатричний експерт дійшов висновку, що чоловік на час вчинення злочинів і дотепер страждає на хронічне психічне захворювання, не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а відтак потребує ізоляції від суспільства та госпіталізації до спецзакладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Читайте також