Мешканця Рівненщини, якого підозрюють у вбивстві, залишили під вартою

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

19-річного мешканця Костопільського району підозрюють у вбивстві 36-річного чоловіка. Трагедія сталася в ніч на 8 січня. Між чоловіками виник конфлікт, в результаті якого юнак вистрелив з пневматичного пістолета своєму опоненту в серце. Після скоєного хлопець зник, а потерпілий помер у лікарні від крововтрати. 

Уже зранку правоохоронці неподалік Рівного зупинили автомобіль, у якому перебував підозрюваний, його батько та товариш.

Згодом 19-річному юнаку повідомили про підозру за ч.1 ст.115 КК України, а 10 січня в Костопільському районному суді йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Через два місяці місцевий суд продовжив строк тримання підозрюваному під вартою ще на 2 місяці.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, захисник оскаржив його в апеляційному порядку. Просив обрати підзахисному запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

Рівненський апеляційний суд, взявши до уваги тяжкість кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється чоловік, наявність існуючих ризиків, серед яких – незаконний вплив на свідків, переховування від органу досудового розслідування та суду, ухвалу Костопільського районного суду від 04 березня 2020 року залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

Якщо вину чоловіка доведуть, підозрюваному загрожує позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.

За інформацією Рівненського апеляційного суду.

Читайте також