Мешканцям Рівненщини надійдуть додаткові рахунки за газ

Мешканцям Рівненщини цього місяця надійдуть додаткові рахунки за газ.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

Як зазначається, плата стосується технічного обслуговування мереж. 

«Це планово-попереджувальні роботи для виявлення та усунення витоків газу й подальшої справної роботи газової мережі. З березня цього року фахівці «Газмережі» провели обстеження 800 будинків Рівного та області. Так, було виявлено та ліквідовано понад 4 тисячі витоків газу. В середньому це 6-7 витоків в багатоквартирному будинку. Це наслідок того, що голови ОСББ чи управляючі компанії не подбали вчасно про безпеку мешканців та не провели обслуговування загальної мережі», - повідомив начальник відділу техобслуговування Рівненської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Роман Кутира.

Вартість технічного обслуговування залежить від протяжності газопроводів у будинках, кількості квартир та запірних пристроїв. Тому після проведення обслуговування складається технічний паспорт, згідно якого й розраховується вартість для кожного багатоквартирного будинку.

До техобслуговування газових мереж входить:

  • планове випробування систем на щільність;
  • обслуговування систем газопостачання, запірних пристроїв, газовикористовуючого обладнання, призначеного виключно для опалення місць загального користування;
  • перевірка на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

В залежності від терміну експлуатації газової мережі в будинку таке обслуговування буде проводитися один раз на три або п'ять років. Оплата за послугу нараховуватиметься по факту проведення робіт.

Читайте також