Мешканцям Рівненщини нагадали умови подання проектів у ДФРР (ФОТО)

Конкурсна комісія з оцінки проектів ДФРР провела своє перше цьогорічне засідання. До складу комісії входять представники Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. На початку роботи проаналізували стан та реалізацію проектів розвитку, що реалізували за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Минулоріч реалізували чимало соціально важливих проектів, зокрема будівництво садочків у селах Обарів, Новий Корець, та смт Гоща, школи у Пісківській ОТГ, та у с. Горбаків. Добудували також  лікарню у Рокитному.  Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що є ряд об’єктів реалізація яких має завершитися у 2018 році.

Загалом, цього року держава передбачила 6 млрд.грн на потреби ДФРР. Тому ми маємо вибрати найбільш відповідні проекти. Оцінювати їх потрібно за 5 критеріями від 0 до 20 балів. Особлива увага приділяється тим проектам, які передбачають співфінансування.

Присутнім розповіли про критерії  оцінювання та ознайомили зі змінами, внесеними до наказу Мінрегіону від 24.04.2015 року, в частині оцінювання інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР.

Міста, села та громади Рівненщини на конкурс  ДФРР цьогоріч  подали 109 проектів, однак зареєстрували на онлайн платформі лише 90, тому комісія оцінюватиме тільки зареєстровані проекти. Члени комісії ознайомилися з усіма вимогами в оцінюванні проектів, а також обговорили інші робочі питання. До 16 лютого усі проекти будуть вивчені та оцінені.   

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

                                                                                                                                        

Читайте також