Мешканцям Рівненщини розповіли, як не стати жертвою злочину

фото ілюстративне

Операція «Візит» : дільничні офіцери поліції пояснюють мешканцям Костополя та району «як не стати жертвою злочину»

Поліцейські відвідали найвіддаленіші кутки Костопільщини з профілактичною метою.

Як відомо, останнім часом зловмисники не зупиняються ні перед чим. Дуже часто жертвами шахраїв і грабіжників стають літні люди, які не мають доступу до інформаційного поля в мережі Інтернет і не знають, як себе захистити. Тому нині у всіх районах Рівненської області з 25 лютого по 25 березня цього року проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Візит». 

Під час візитів дільничні офіцери поліції, на закріплених за ними дільницях, проводять з мешканцями бесіди профілактичного характеру та вручають пам’ятки «Як не стати жертвою злочину».

Під час операції особлива увага приділяється одиноким особам похилого віку, а також неповнолітнім, батьки яких ведуть анти суспільний спосіб життя. Дільничний офіцер поліції під час «Візиту» запитає, чи немає у під’їзді самогонної «точки», куди люди несуть свої останні заощадження або речі з дому. Чи немає у будинку притону, де збираються на свій «шабаш» п’яниці чи наркомани. Чи немає поруч закладу, що у нічний час заважає громадянам відпочивати. Коли правоохоронець збере необхідну інформацію, то вживатиме заходів, щоб припинити правопорушення, які трапляються на його території.. Основне, чого ми очікуємо від операції «Візит», — це співпраця з громадянами, - зауважив начальник Костопільського відділу поліції Микола Ловин. Сподіваємося, що вони поділяться своїми спостереженнями про правопорушення, а поліція у свою чергу зробить все, аби забезпечити правопорядок. 

Костопільський ВП ГУНП в Рівненській області

Читайте також