Ми не можемо це витримати! Люди просто вигорають! - головлікар міської лікарні про завантаженість закладу хворими на COVID-19

Головний лікар центральної міської лікарні Рівного Євген Кучерук під час засідання міськвиконкому закликав людей вакцинуватись проти коронавірусу, а також попросив депутатів сприяти у цьому. 

За його словами, медики не витримують того навантаження, який зараз є у закладі. За весь час у міській лікарні пролікувалось 6,5 тисяч хворих на коронавірус, 536 осіб - померли, і жоден із них не був вакцинований. 

- Ми не витримаємо. Плюнемо на все і залишимо лікарню. Люди не щеплені. Вибачте, інтелігенти, розумні люди, які навпаки мали б допомогти, не щеплюються, і розповідають всі ці байки.

Зрозумійте, 360 хворих. Тобто 600 людям треба одягнутися в спеціальні костюми. Дати їм всім лікування. Лікарів вже не можемо знайти. Лікарі вигорають просто, в тому числі і я. Тому прошу, колеги, на всіх рівнях: допоможіть нам в цьому плані, тому ще єдиний порятунок, - сказав Євген Кучерук. 

Начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів підтвердив, що нині в міській лікарні є нестача медперсоналу: Стосовно вакцинації, можливо, страшилку скажу. За вихідні в нас у центральній міській лікарні померло 20 людей від ковіду. В неділю головний лікар особисто через нестачу кадрів трупи виносив. Це щоб зрозуміли, що вакцинуватися обов'язково потрібно. 

Заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук запевнив, що нині проблему з кадрами вирішують, зокрема за рахунок людських ресурсів з інших медзакладів. 

Якщо по цифрах, то пік минулого року був 3762 пацієнта. Нині ми маємо більше 4700 пацієнтів у місті Рівне. І зараз немає підстав для того, щоб вважати, що ситуація стабілізується. Крім того зараз знизилися темпи вакцинації. Тому закликайте ваших друзів, знайомих. Адже це та дотримання протиепідемічних норм - єдиний спосіб зняти навантаження із медзакладів, - додав Юрій Поліщук. 

Крім того, члени виконкому прийняли звернення до обласної влади щодо виділення 1,5 мільйона із субвенції, яка надійшла на область, для міської лікарні на додаткове обладнання для кисневої станції. 

 

Читайте також