"Ми не проти, щоб він грав у Вірменії": у "Вересі" розповіли про ситуацію навколо контракту з Маргаряном

У рівненському "Вересі" розповіли пдробиці ситуації навколо контракту вірменського захисника Жирайра Маргаряна.

Нагадаємо, футболіст покинув розташування рівненського клубу після початку війни, скориставшись опцією ФІФА про те, що усі трудові відносини з легіонерами будуть призупинені до кінця сезону, 30 червня 2022 року. 

Таким чином гравець опинився у розатшуванні вірменського "Урарту". 

Як розповів радник президента "Вереса" Сергій Коваль, нині клуб намагається знайти компроміс з вірменами щодо Жирайра. 

- Упродовж тривалого часу після початку російського вторгнення ми з Жиро регулярно спілкувалися і він однозначно висловився, що під час війни бажання повертатися до України не має. Ми шукали вихід з цієї ситуації.

Пропонували йому компроміс - знайти варіант із трансфером, за який ми могли б отримати фінансову компенсацію. Адже клуб витратив певні ресурси на підписання цього гравця взимку. Жирайр відмовився. Він просто опинився в клубі Урарту, де провів пів року, згідно з Додатком 7 до правил ФІФА. 

А влітку з новин на Transfermarkt ми дізналися про постійний контракт гравця з Урарту. Хоча жодних офіційних документів щодо цього наш клуб не погоджував. Контракт Маргаряна з Вересом розрахований на 3 роки. 

Клуб одразу звернувся до Transfermarkt і портал виправив формулювання з постійного трансферу на річну оренду.

Також ми звернулися до клубу Урарту і Вірменської асоціації футболу із запитанням - на яких підставах гравець зараз виступає у чемпіонаті Вірменії. Однак, відповіді не отримали. 

Це дуже неприємна ситуація. Ми не проти, щоб Жиро грав у Вірменії. Але хотіли б знайти компроміс, вигідний для усіх сторін. 

Будемо сподіватися, що нам це вдасться. Бо дуже не хочеться йти до футбольних судових інстанцій, - сказав Сергій Коваль.

Читайте також