"Ми повинні перемогти, бо відступати нікуди": колишній санітар із Рівненщини служить на фронті

Юрій Остроголов перебуває нині на рубежі воєнних дій. Понад два роки він служить у найгарячіших точках нашої країни. Проте, каже, бойовий дух наших воїнів незламний, і за волю країни вони стоятимуть до перемоги.

Повідомляють на сторінці Газети "Медичний вісник+".

Юрій Остроголов родом із Хорова, що на Острожчині. До війни майже два роки він працював санітаром у КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» РОР. Та з початком повномасштабного вторгнення одразу прийняв рішення стати на захист своєї країни.

– Я розумів, що комусь потрібно воювати, всім відсидітися не вийде, – каже Юрій. – Я не міг чекати, поки ворог прийде у мій дім, і мусив бути там, щоб протистояти йому. Не знав точно, що саме буду робити, адже не служив в армії і ніколи раніше не тримав у руках зброї. Проте був певен, що я там потрібен.

6 березня Юрій Остроголов мобілізувався добровольцем і вже 23 березня виїхав на Донеччину. З того часу разом із побратимами з 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша він несе службу на передовій – возить бійців на позиції «комбайном». Шахтарськ, Максимівка, Срібне, Курахово, Куп’янськ, Сватове, нині – Покровський напрямок… За понад два роки йому довелося пережити та побачити чимало.

– Все буде добре, – каже Юрій. – Ми виконуємо свою роботу – маємо втримати ворога і вигнати його з нашої землі. Ми повинні перемогти, бо відступати нікуди. Інакше ніяк. Єдине, що нас гнітить це те, що ротацій, як таких, немає, і з відпустками туговато. Люди стомлюються.

Востаннє Юрій Остроголов був вдома ще в грудні минулого року. Його рідні – дружина, діти, внук – пишаються ним та дуже хвилюються за нього.

– Буває, часом зникає зв’язок або ж немає можливості зателефонувати додому, тоді телефон – «гарячий» від пропущених дзвінків, – каже військовий.

Торік за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою Юрія Остроголова було нагороджено «Золотим хрестом» – відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України. А нещодавно за сумлінне виконання поставлених завдань, проявлені мужність, героїзм, патріотизм та бойові заслуги під час захисту країни від ворога Юрія Остроголова було нагороджено також відзнакою «Хрест доблесті». Напередодні Дня захисників і захисниць України її вручив йому Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.