"Ми захищаємо свою землю і свою Батьківщину": 26-річний волонтер із Рівного долучився до бригади "Лють"

26-річний житель Рівного Петро Вашай волонтерив з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, займався транспортуванням загиблих з поля бою, доставкою допомоги на передову. Однак, згодом вирішив, що може допомогти і зі зброєю в руках.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Петро Вашай зізнається, що коли дізнався про набір у штурмову бригаду Нацполіції, не одразу зважився на вступ до «Люті». Адже попри відмінну фізичну підготовку, військової має недостатньо.

«Війна внесла суттєві корективи у життя кожного, але передусім об'єднала і згуртувала нас, українців. Тому одразу взявся допомагати всім, чим міг, — каже Петро. — Став волонтером і займався питаннями транспортування загиблих, аби рідні могли попрощатися і поховати своїх синів, доньок, братів, чоловіків. Але з часом зрозумів, що можу зробити набагато більше для звільнення нашої землі від російської навали і вирішив приєднатися до силового підрозділу «Лють».

Петро Вашай успішно пройшов всі етапи відбору, хоча зазначає, що це було непросто, адже вимоги до кандидатів високі. Попереду у добровольця навчання, а тоді вже — виконання бойових завдань

На запитання, чи страшно, відповідає:

«Звичайно, розумний страх у людини присутній, але ми маємо розуміти і розуміємо, що робимо. Це не ми до них прийшли, а вони до нас. І ми захищаємо свою землю і свою Батьківщину».

 

Читайте також