Мисливські угіддя для обраних: кому обласні депутати хочуть віддати майже 5 тис. га

1 грудня на черговому сесійному засіданні депутати обласної ради голосуватимуть за надання у користування мисливських угідь на Рівненщині.

До слова, від імені тих товариств, які претендуватимуть на оренду мисливських угідь, в облраду відповідні документи подало обласне управління лісового та мисливського господарства. Серед них — громадська організація «Мисливське господарство Лісовик-Гранд», що була створена лише у жовтні цього року. Зокрема, ця організація претендує на майже 5 тисяч гектарів у Млинівському держлісгоспі. Це - землі Острожецького, Дублянського та Млинівського лісництв, пише "РВ".

Відповідно до проекту рішення, опублікованому на сайті облради, угіддя надаватимуть у користування аж на 25 років.

Цікаво, що організація «Лісовик-Гранд», за даними держреєстру, має вісьмох співзасновників. Серед них — головний лікар обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сергій Шевчук, головний лісничий Млинівського лісгоспу Олександр Целюх, інженер лісового господарства Млинівського лісгоспу Олександр Рослюк, головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук, лісничий Острожецького лісництва Віктор Перескоцький, бізнесмен з Луцька Сергій Мельничук, начальник відділу лісового господарства Лугинського держлісгоспу Сергій Мельничук та керівник Дубенської ГО «Українська народна самооборона» Володимир Куб’юк.

Окрім них, облрада додатково планує надати мисливські угіддя ще двом товариствам, які вже раніше діяли на Рівненщині: ТзОВ «МГ Поліське-Сарни», які претендують на 3,7 тис. га Страшівського лісництва у Сарненському районі, та ТзОВ «МГ Сарненське», які хочуть орендувати 4,4 тис. га Костянтинівського лісництва у Сарненському та Володимирецькому районах.

Чи віддадуть ці землі в оренду - покаже голосування обласних депутатів вже на найближчій сесії обласної ради 1 грудня.

Читайте також