Місто на Рівненщині може затриматися у «червоній» зоні

Щочетверга державна комісія ТЕБ і НС переглядає рівні епідеміологічної небезпеки у регіонах України. Наразі до «червоної» зони на Рівненщині потрапляють міста Дубно та Острог, а також Костопільський та Радивилівський район.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник розповів, що найгірша ситуація спостерігається у місті Дубно. У райцентрі більше ніж удвічі перевищений допустимий показник кількості хворих у розрахунку на 100 тисяч населення.

Дещо краща ситуація у Костопільському районі та Острозі, однак і там допустимий показник у 240 випадків поки перевищений.

При розподілі карантинних зон також враховують завантаженість ліжок у лікарнях, кількість зроблених тестів та загальну динаміку зростання захворюваності.

Олег Вівсянник зауважив, що райони та міста Рівненщини, які зараз перебувають у «помаранчевій» зоні можуть опинитися у «червоній» зоні, якщо впродовж кількох днів там спостерігатиметься підвищення рівня захворюваності на COVID-19.

До «помаранчевої» зони зараз потрапляють Рівненський, Гощанський, Дубенський, Здолбунівський, Острозький, Корецький, Демидівський, Зарічненський райони, а також місто Вараш.

Читайте також