Місто на Рівненщині одержало понад півмільйона гривень на збереження культурної спадщини

https://rv.npu.gov.ua

Громади Рівненщини продовжують отримувати гранти на підтримку своїх ініціатив. Так, майже півмільйона гривень одержить Гощанська селищна рада від Українського культурного фонду.

За ці кошти реалізують проект «Використання культурного потенціалу Гощанської громади шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій задля економічного розвитку Гощі».

В рамках проекту відцифрують культурні об’єкти та цінності Гощі, розроблять веб-ресурс (веб-сайт та мобільні додатки), які висвітлюватимуть культурні ресурси громади. Також проведуть промо-кампанію проекту. Для цього організовуватимуть театралізовані квести, поширюватимуть друковані матеріали, відеоролики в мережі «Інтернет» та сувенірну продукцію. Буде створена зручна інфраструктура для туристів, які приїздитимуть в Гощу.

«Зараз актуальні розвиткові проекти. Ми розуміємо тенденції сучасності, потребу громади бути у віртуальному світі. Без залучення та використання інформаційних технологій неможливо популяризувати будь-яку локацію, у тому числі місто чи село», - зазначає автор проекту, керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук.

В свою чергу селищний голова Микола Панчук розповідає, що участь громади у проектах дозволяє залучити позабюджетні кошти для розвитку малих територій. Важливим, на його думку, у цій справі є проектні менеджери - це люди, які розробляють проекти та подають їх на різні програми, фонди, міжнародну допомогу.

Нагадаємо, це вже не перша ініціатива громади. Так, нещодавно Гоща перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2018» та отримала кошти на реалізацію свого проекту «Набережна побачень».

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також