Місто спортивних довгобудів: масштабне будівництво на околиці Рівного призупинили

У Рівному від початку року призупинили будівництво спорткомплексу на вулиці Макарова. Початковий проект арени відправили на коригування для дніпровської фірми "Лідер-Проект". Ймовірно, завершити будівництво спортивної арени до кінця 2021 року, як планувалося раніше, не вдасться, оскільки проект досі коригується.

- Наразі проводиться проектно-кошторисна документація по коригуванню. Будівництво буде продовжено, коли ми отримаємо відкоригований проект. Обсяги і терміни виконання залежать від фінансування, - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Про амбітні цілі завершити будівництво у цьому році під час візиту до Рівного заявляв президент України Володимир Зеленський. 

Готовність об'єкту наразі оцінюють у 40%. Почали будувати арену влітку 2018-го року. Директор фірми-підрядника будівництва архітектурного бюро "Янкор" Юрій Корнійчук не береться прогнозувати, коли вдасться завершити усі роботи. Поки невідомо, чи буде компанія продовжувати будувати спорткомплекс на Макарова, адже попереду запланований новий тендер. У "Янкор" лише зазначили, що планують брати в ньому участь.

У прес-службі Рівненської ОДА повідомили, що згідно договору коригування проекту може тривати до кінця поточного року. Тим часом, 44,5 мільйонів гривень, які цьогоріч були виділені ДФРР на цей об'єкт, розподілили на інші спортивні арени області. Натомість у Рівненській ОДА розраховують отримати цьогоріч кошти зі спортивної субвенції.

У спорткомплексі на Макарова планують облаштувати універсальний спортивний зал для проведення змагань з ігрових видів спорту, у тому числі міжнародні турніри. Трибуни зможуть розмістити одночасно 3 тисячі глядачів. За потреби зал зможе трансформуватись у майданчик для проведення виставок та концертів.

Після коригування проекту загальна вартість будівництва першої черги спорткомплексу може зрости до півмільярда гривень.

У 250-тисячному Рівному наразі немає жодного спортивного об'єкту, який відповідав би всеукраїнським вимогам для проведення змагань на найвищому рівні. Місцеві баскетбольні та міні-футбольні команди свої матчі проводять на невеликому майданчику по вул. Фабричній. Президент БК "Рівне" Сергій Ліщук раніше заявляв, що головною причиною, чому чоловіча команда не ставить завдання підвищитися у класі є саме відсутність спорткомплексу.

Ще одним спортивним довгобудом є багатостраждальний стадіон "Авангард", на який міська влада не поспішає виділяти кошти. Дійшло до того, що на сайті президента України зареєстрували електронну петицію з проханням допомогти завершити реконструкцію стадіону у Рівному.

Читайте також