Місту на Рівненщині столичний забудовник відшкодує понад 7 млн гривень

фото ілюстративне

На Рівненщині за втручання прокуратури товариство-забудовник відшкодує до бюджету понад 7,1 млн грн

Органи прокуратури Рівненської області продовжують реагувати на порушення законності у сфері містобудівної діяльності, зокрема, що стосується несплати підприємствами-забудовниками коштів пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів у регіоні. 

Зокрема, прокуратурою встановлено, що київське товариство проігнорувало вимоги ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та перед введенням в експлуатацію на території м. Дубно об’єкта будівництва не уклало з органом місцевого самоврядування договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту. Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у вигляді пайового внеску на загальну суму понад 7,1 млн гривень. 

У зв’язку з цим Дубенська місцева прокуратура в інтересах Дубенської міської ради пред’явила позовну заяву про стягнення із товариства-забудовника збитків у формі упущеної вигоди на зазначену суму. 

Даний позов господарським судом м. Києва розглянуто та задоволено. 

Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури до бюджету надійде понад 7,1 млн грн, які будуть спрямовані на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Дубно. 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також