Митрополит УПЦ МП Онуфрій очолив святкове богослужіння на Здолбунівщині

У Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі прославляли святителя Ієрофея. Святкове богослужіння очолив митрополит УПЦ МП Онуфрій. 

Про це повідомляє Рівненська єпархія УПЦ. 

Як зазначається, на богослужінні побували керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільській і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Поліський і Сарненський Анотолій, митрополит Почаївських Володимир, митрополит Житомирський і Новоград – Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, архієпископ Рівненський та Острозький Пимен, єпископ Бородянський Марк.

Перед Великому входом звершили останню заупокійну літію за святитетеле Ієрофеєм, виголосили Вічну пам‘ять. Після чого керуючий справами УПЦ митрополит Антоній зачитав журнал рішень Священного Синоду від 17 серпня 2021 року про причислення до лику місцевошанованих святих єпископа Острозького Ієрофея.

Архієпископ Рівненський та Острозький Пимен розповів життя святителя Ієрофея.

А митроплит Онуфрій після Євангелія розповів про свято Усікновіння голови Іоанна Предтечі та наголосив на тому, що усі кривдники Хрестителя Христового понесли покарання. Іоанн Предтеча зайняв місце, яке належить тому, хто удостоївся Царства Божого своїм життям.

Читайте також