Молодик із Рівненщини взяв поремонтувати авто, а потрапив на ньому в ДТП

Фото ілюстративне

На Дубенщині суд ізолював від суспільства крадія-рецидивіста

З урахуванням позиції прокуратури Дубенський міськрайонний суд призначив покарання чоловіку, який систематично вчиняв крадіжки майна місцевих жителів та незаконно заволодівав чужими автомобілями. Засуджений є мешканцем міста Дубно, був раніше судимий за вчинення  грабежу та крадіжки.

З’ясувалось, що власники транспортних засобів самі залишали зловмиснику на деякий час свої автівки, оскільки чоловік брався їх ремонтувати. Але той без відома використовував зазначені автомобілі у власних цілях. Після заволодіння та керуючи одним із автомобілів правопорушник, будучи у стані алкогольного сп'яніння, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в селі Тараканів, спричинивши власнику суттєві матеріальні збитки. 

У суді доведено, що окрім «автомобільного хоббі», чоловік також заробляв собі на життя, вчиняючи крадіжки будматеріалів з приватних приміщень, а також предметів побутового вжитку та їжі з осель дубенчан.

Варто зазначити, що в ході судового засідання чоловік повністю визнав свою вину у вчинених кримінальних правопорушеннях, щиро розкаявся та просив суд суворо не карати його та не позбавляти волі. Проте прокурори та потерпілі були іншої думки, а саме – що перевиховання «рецидивіста» можливе лише за допомогою ізоляції від суспільства. 

У підсумку суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.185 (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) та ч.2 ст.289 КК України (повторне незаконне заволодіння транспортним засобом) та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. Також згідно із рішенням суду правопорушник сплатить  матеріальну та моральну шкоду на користь потерпілих.

 

За інформацією Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також