Молодик, якого звинувачують у вбивстві рівнянки, не хоче перебувати під вартою

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Захисник оскаржила ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 12 травня 2020 року, якою задоволено клопотання слідчого про обрання 25-річному мешканцеві Здолбунівського району П., якого органи досудового розслідування підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Вважає, що її підзахисному достатньо більш м’якого запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, передає Судова влада. 

Скривавлене тіло жінки з перерізаним горлом виявили правоохоронці у квартирі покійної 10 травня. Повідомив їх про це мешканець Здолбунівського району П., який буцімто приїхав до неї в гості, а вона вже була мертвою. Органи досудового розслідування запідозрили чоловіка у вчиненні особливо тяжкого злочину, оскільки з’ясували, що знайомі вони кілька місяців і приїхав він до жінки в гості ще напередодні — 9 травня. Знайомці частувалися спиртними напоями, після чого між ними виникла сварка, під час якої чоловік нібито схопив кухонного ножа та перерізав опонентці горло. Після цього пішов гуляти містом, а вже наступного дня повідомив про насильницьку смерть жінки в поліцію.

Підозрюваного затримали, повідомивши йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, санкція статті якої передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

12 травня у місцевому суді підозрюваному П. обрали запобіжний захід — тримання під вартою впродовж 60 діб.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, захисник підозрюваного оскаржила його в апеляційному порядку. Просила суд змінити її підзахисному запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, якого буде цілком достатньо для уникнення ризиків, які, на думку захисника, є необґрунтованими. Повідомила, що громадянин П. ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності не притягувався, а до поліції із зізнаннями про вчинення злочину прийшов добровільно.

Це твердження спростував прокурор та зауважив, що підозрюваного доставили до відділку поліції та спершу він заперечував причетність до вчинення кримінального правопорушення. Державний обвинувач також повідомив суду, що вже допитано ряд свідків та проведено слідчий експеримент у цьому кримінальному провадженні, заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника підозрюваного.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 12 травня 2020 року залишив без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.

Підозрюваний у вчиненні умисного вбивства рівнянки під вартою перебуватиме до 8 липня 2020 року.

Читайте також