Молодика з Рівненщини судитимуть за крадіжки коштів з рахунку матері його дівчини

На Рівненщині 26-річного чоловіка підозрюють у крадіжці коштів із банківського рахунку матері своєї дівчини.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Поки співмешканка була на заробітках, чоловік залишився проживати в квартирі її матері. Достеменно знаючи, що в останньої на рахунку є кошти, вирішив «підзаробити»: через інтернет-банкінг поповнив власний рахунок на суму 16 795 гривень.

Із заявою про крадіжку коштів із платіжної картки до поліції 16 січня цьогоріч звернулася 66-річна жителька селища Млинів. За результатами проведеної перевірки та першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що до злочину причетний 26-річний співмешканець доньки.

Із корисливих мотивів, із метою власного збагачення зловмисник вирішив покращити фінансове становище. Маючи доступ до мобільного телефону матері співмешканки, у серпні торік несанкціоновано втрутився у роботу системи віддаленого доступу WEB-банкінгу, звідки майже півроку регулярно перераховував кошти на свій рахунок.

А вже у грудні чоловік залишив місце проживання і переїхав в одне із сіл району. Утім, і там, маючи доступ до інтернет-банкінгу потерпілої, продовжував здійснювати перекази. Загалом зловмисник 13 разів перерахував різні суми.

Слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили чоловікові про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: частиною 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) та частиною 1 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем). За погодженням із Млинівським відділом Дубенської окружної прокуратури кримінальне провадження із обвинувальним актом скеровано до суду.

Обвинуваченому тепер можу загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Обставини, які пом'якшують йому покарання — щире каяття та співпраця із слідством. Утім, обтяжуюча — скоєння злочину відносно особи похилого віку. Суму завданих збитків потерпілій він відшкодував у повному обсязі.

Читайте також