Молодикам із Рівненщини, які переховувалися за кордоном після вбивства знайомого, оголосили вирок

http://piwnich.info

По 8 років в’язниці виявилося забагато двом молодикам з Варашу, що на Рівненщині, які забили до смерті 29-річного чоловіка. 24-річні засуджені Олег й Олександр подали апеляцію. Захисник одного з хлопців навіть переконував Апеляційний суд у необхідності вирок скасувати, а кримінальне провадження закрити, пише Північ-інфо.

14 квітня  2014 року близько 23-ї години у Вараші троє місцевих жителів, 24-річні Олег й Олександр та 29-річний Юрій побилися із 29-річном місцевим жителем. Завдали останньому не менше 15 ударів ногами та скляною пляшкою по голові і тілу. І хоча чоловік ще зміг самостійно дійти додому, але від отриманих численних травм йому стало гірше і він помер. Судово-медичною експертизою встановлено, що загинув варашівець внаслідок масивного крововиливу головного мозку.

Тривалий час обвинувачені у вчиненні тяжкого злочину переховувались за кордоном. Однак правоохоронцям вдалося їх затримати та вони постали перед судом.

5 березня 2018 року Варашський міський суд проголосив вирок призначиши двом хлопцям 8 років позбавлення волі, а їх третьому товаришу – 2 роки, втім обвинуваченого звільнено від відбування покарання у зв’язку з застосуванням амністії. Крім того, з обвинувачених на користь потерпілих стягнуто по 15 тисяч гривень матеріальної шкоди та по 50 тисяч – моральної.

Вирок місцевого суду обвинувачені, які отримали реальний строк ув’язнення, оскаржили до Апеляційного суду Рівненської області. Один із обвинувачених Олександр просив вирок змінити, виключивши з нього обставини, що обтяжують вину — тяжкі наслідки, завдані злочином, та призначити йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. А його захисник взагалі переконував суд у необхідності вирок скасувати, а кримінальне провадження закрити. Суд апеляційну скаргу Олександра задовольнив частково, у задоволенні апеляційних скарг інших фігурантів – відмовив.

Читайте також