Моніторинг і контроль: у Рівненській громаді впроваджують систему енергоменеджменту

У Рівненській громаді впроваджують систему енергетичного менеджменту та змінюють підходи до управління енергетичною інфраструктурою.

Про це інформують у пресслужбі Рівнеради.

Під час останнього пленарного засідання депутати підтримали проект рішення Департамент економічного розвитку про впровадження системи енергетичного менеджменту, яка має на меті покращити систему споживання та управління енергоресурсами.

Як розповів заступник міського голови Ігор Кречкевич, розвиток такої ідеї передбачений і в Законах України про енергоефективність, і в Постановах Кабміну, але поки він не реалізований на практиці.

"Наша громада може бути серед перших громад в Україні, яка впровадить систему енергоменеджменту не на папері, а в реальності. Що означає система енергоменеджменту для рівнянина? Головна її мета - скорочення витрат на енергоносії через зміну підходів до управління енергетичною інфраструктурою громади. В тому числі це моніторинг і контроль за витратами енергоресурсів в комунальних закладах (а в перспективі і в житловому фонді). Це дистанційне зняття показників лічильників, контроль за температурою води на вході та виході з будівлі та інше, аналіз даних моніторингу і заходи щодо їх покращення, контроль за якістю надання послуг підприємствами-постачальниками енергоносіїв стимулювання ощадного використання енергоресурсів на всіх рівнях управління та інші заходи", - розповів Ігор Кречкевич.

 

Читайте також