Мова тіла у всій красі: у Рівному набирають популярності латиноамериканські танці: бачата, сальса, кізомба

Близько двох років тому у Рівному відкрили студію соціальних латиноамериканських танців «Rivne Dance Project». Група однодумців надихнулася досвідом подібних шкіл у інших містах та країнах, започаткувавши ініціативу, яка об’єднує навколо танців велику кількість людей різного віку та статусу.
 
Значна частина цих людей взагалі не мали жодного танцювального досвіду, однак під керівництвом тренерів, розпочавши навчання вже в дорослому віці, змогли розвинути собі у нове вміння. Для багатьох танці стали частиною життя, улюбленим хоббі та можливістю виплеснути енергію, яка накопилася під час рутинного робочого дня.


 
У «Rivne Dance Project» викладають запальну бачату, сальсу та кізомбу. Заняття з одного напрямку проводяться, як правило, двічі на тиждень та у вечірній час доби. Новачків навчають досвідчені тренери із закордонним досвідом, деякі з яких встигли попрацювати у провідних танцювальних студіях Києва та Харкова.
 
Бачата зародилася на початку 60-тих років минулого століття у Домініканській республіці, набула популярності в США та поширилася у всьому світі. Бачата доступна всім, не залежно від віку, танцювального досвіду та фізичної підготовки. Попри досить просту хореографію, танець прославився як запальний та пристрасний.


- Це танці для дорослих, вони користуються великою популярністю серед молоді, і для цього не треба мати танцювальний досвід. Людина може прийти і з нуля розпочати, а за декілька місяців почати танцювати. На першому занятті все починається з основ: як правильно ходити, базових кроків. Учні починають з простих елементів, а потім поступово додаються більш складні і людина починає танцювати. За два-три місяці наші вихованці вже танцюють, – розповіли у «Rivne Dance Project».

Заняття проходять у парах. Тому для спільного навчання і провадження  часу приходять подружні пари, хлопці і дівчата, які зустрічаються, бо спільне захоплення підтримує стосунки, чи приходять з друзями чи колегами по роботі.


 
Учні танцювальних груп частенько влаштовують спільні заходи, майстер-класи та вечірки, де обмінюються досвідом та навичками. Крім цього, набирають популярності open-air у парках або просто на вулицях. Вихованці «Rivne Dance Project» вихідними танцюють бачату та сальсу неподалік краєзнавчого музею. Серед танцівників можна помітити не лише молодь, а й людей поважного віку, які навіть у свої 50 чи 60 років запалюють енергією усіх навколо.
 
Долучитися до танцювального руху «Rivne Dance Project» може будь-хто, кому виповнилося 18 років. Записатися на перше пробне заняття можна за номером телефону 098-599-48-38, або надіславши повідомлення на сторінки студії у Facebook чи Instagram.


 
Пробний урок безкоштовний, можна також придбати абонемент на 8 занять, за яким вартість одного заняття становить менше 50 грн.
 
За промокодом Rivne Media передбачена 40% знижка на всі абонементи для пар на перший місяць.

* на правах реклами

Читайте також