"Може, вони схаменуться": рівнянин сподівається зберегти клумбу, через яку склали адмінпротокол

Фото - Суспільне

У Рівному скандал з клумбою на вулиці Грушевського обурив багатьох мешканців. Відомо, що інспектори муніципальної варти склали припис на підприємця Олександра Довжаницю за створення "малої архітектурної форми" біля його магазину.

Рівнянин Олександр Довжаниця пишається клумбою, яку облаштував десять років тому на газоні перед своїм магазином - повідомляє Суспільне. На ній він зробив невеличкий фонтан, який працює у теплу пору року, встановив лаву та смітник. За електрику, рослини та догляд за ними платив з власної кишені.

"Тут був витоптаний газон, ми сюди з Корецького району привезли чорнозем, засадили різнотрав'ям, зробили фонтанчик, де зайчик крутить барабанчик, люди почали сюди приходити, фотографувалися", — розповідає підприємець.

У 2017 році Олександр Довжаниця став переможцем міського конкурсу на найкращу клумбу Рівного. А 26 жовтня 2022 року інспектори Департаменту муніципальної варти Рівного склали на нього протокол про адмінпорушення. У документі йдеться, що клумба є малою архітектурною формою, на встановлення якої потрібні відповідні дозволи.

"Чомусь на десятому році сказали, що це МАФ і, будь ласка, знесіть. Я неприємно вражений, вважаю, що якби всі підприємці робили такі клумби, то місто було б зеленішим, було б більше зелених зон. Але для муніципальної варти це все неправильно", — додає чоловік.

У Департаменті муніципальної варти відреагували на гнівний пост депутата Святослава Клічука у Фейсбуці:

"Ми поділяємо думку, що клумба є окрасою території та однозначно підтримуємо підприємця у такій хорошій ініціативі. Разом із тим жителі міста та підприємці не можуть самовільно встановлювати огородження та розміщувати інші об’єкти на комунальній землі. Інспектор запропонував прибрати самовільно встановлені конструкції, власник відмовився це зробити. Саме на це був складений протокол", — йдеться у повідомленні.

Наразі Олександр Довжаниця планує піти на адмінкомісію, де і визначатимуть його покарання. Чоловік сподівається, що питання вдасться вирішити без знищення клумби.

"Там скажуть, що робити далі. Не знаю, я вже думав усе розбирати, але сходжу на адмінкомісію, можливо, вони схаменуться", — каже він.

Читайте також