"Мрію поховати Путіна у нашій труні", - підприємець з Рівненщини, який виготовляє домовини

Підприємець із Рівненщини Віктор Мазурок уже понад 20 років займається виготовленням трун. 

Про це повідомляє Суспільне. 

"В основному помирають старші люди, більшість — чоловіки. Ми, наприклад, робимо сто трун, то з них — 80 робимо для чоловіків, а тільки 20-30 трун для жінок. Жінки довше живуть, міцніші", - каже чоловік. 

За ввесь час роботи співробітники його підприємства виготовили пів мільйона трун.

"Найбільшу труну в тому році замовляли на 500 кілограмів з людиною. Нам кажуть на скільки кілограмів — і ми робимо", — повідомив Віктор Мазурок.

Олександр працює майстром з виготовлення домовин 15 років. У день майструє до п'ятнадцяти дерев'яних основ під домовини:

"Робота як робота, стабільна, нормальне ставлення, нічого страшного тут немає", - говорит він. 

Раніше Віктор Мазурок працював інженером на меблевому підприємстві. Виготовленням домовин зайнявся після смерті батька. Зазначив, що реакція знайомих на зміну професії була різна:

"Всі мене бояться, бо ж це труни. Я стараюсь не розповідати про свою спеціальність", - розповідає чоловік. 

Чоловік назвав свою роботу специфічною, в якій існують певні правила:

"Ми стараємося не жартувати, тому що дуже серйозна робота. Ці хлопці, які жартували із трунами – всі повмирали: хто лягав в труні фотографувався – всі помирали. Я всіх одразу приймаю на роботу, всім розказую, що лягати в труну — не можна", - каже Олександр. 

За його словами, основне виробництво фірми – це виготовлення обшитих трун:

"Ми майже 20 років робимо замовлення в Карпати, у Львівську область. Карпати замовляють темні труни, бо там національність ромська, Житомир замовляє світлі та яскраві кольори", - додає трунар. 

Фірма також займається похоронами.

"Це все важко. Наприклад, водій катафалка може тільки на один похорон вдень з'їздити, бо другий похорон — це важко стає морально. Це все негативна енергія, трішки вона передається. Я в це вірю", - підсумовує Віктор. 

Читайте також