Муляренко нагородив волонтерів Рівненщини

Мова, культура, релігія – нові напрямки для волонтерської діяльності. Люди, які нещодавно допомагали споряджати бійців, тепер також хочуть вкладати сили у роботу з українцями сходу.

Цьому велику увагу приділила костопільчанка Тамара Зулайкхі під час розмови з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком. Сьогодні він у себе приймав волонтерів – за невимушеною розмовою встигли обговорити багато. Зокрема, пані Тамара запропонувала розпочати культурний обмін з жителями Луганщини та Донеччини. Вона вважає, що важливо показати їм поліські традиції, наприклад, як тчуть льон, плетуть з лози - ремесла кожного з районів:

«Обмін культурою – у цю площину має переходити волонтерство. Ми вже горимо ідеями як це зробити. Все звісно впирається в гроші, але коли ми даємо клич, люди завжди відгукуються – ніхто ніколи не відмовляв».

Ідею позитивно сприйняв Олексій Муляренко:

«Дуже хороша ідея. В певній мірі ми вже почали її реалізовувати, адже був обмін освітянами, а також творчі колективи їздили ділитися традиціями. Культура – це важливий крок. Так само як і психологічна адаптація постраждалих від війни, і їх «лагідна українізація». Є хороший досвід, коли волонтерську ініціативу адміністрація готова модерувати, масштабувати на всю область».

Гарно волонтери оцінили акцію з плетіння маскувальних сіток у школах Рівненщини, похвалили роботу «Обласної ветеранської спілки учасників АТО Рівненщини» під керівництвом Ігора Батинчука. Просять підтримувати госпіталь в Клевані, де проходять реабілітацію ветерани, лікуються спинальники.

Олексій Муляренко вручив присутнім подяки та нагрудні значки. Такі відзнаки отримали не лише волонтери, що займаються допомогою армії, а й іншими суспільно-важливими напрямками.
 

Читайте також