Музею історії "Острозької академії" подарували факсимільне видання Пересопницького Євангелія

До Національного університету «Острозька академія» 10 червня завітав духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко із презентацією книги «Українська Церква: шлях до автокефалії». До видання увійшли статті та історичні розвідки митрополита Олександра, об’єднані ідеєю канонічної незалежності (автокефалії) Православної Церкви в Україні.

Перед зустріччю зі студентами митрополит Олександр Драбинко відслужив урочистий молебень за Україну та єдність українського православ’я у студентсько-виклацькому храмі преподобного Федора Острозького. На згадку про зустріч владика подарував храмові образ апостола Андрія Первозванного з часткою честних мощів.

Неймовірним подарунком для Музею історії Острозької академії стало факсимільне видання Пересопницького Євангелія, яке видане у 2008 році з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.

Разом із Олександром Драбинком до презентації долучилися ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості, протоієрей Георгій Коваленко та викладач Київської православної богословської академії, протоієрей Андрій Дудченко.

У традиційному для Острозької академії форматі «запитання-відповідь» присутні обговорювали питання залучення молоді до церкви, проблеми автокефалії Української церкви, майбутні плани на видання книг Фондом пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира тощо.

«Нам важливо зараз не боротися за кількість парафій, прихожан, зміну правил, а за якість православної церкви. Ми маємо збудувати справжню Євангелівську православну церкву. Саме цим займалися Князі Острозькі, створивши Острозьку академію, на базі якої писалося Пересопницьке Євангеліє», – зауважив протоієрей Георгій Коваленко.

Презентував інші видання Фонду та розповів про детальний переклад служебника «Божественна літургія святого Іоана Златоуста» протоієрей Андрій Дудченко. Про сутність книг Андрій Дудченко сказав:

«Ці книги написанні з любов’ю до церкви та віри. Книги для тих, хто прагне вірити розумно, тому що автори видань хочуть, щоб віра була осмислена».

Прес-служба академії

Читайте також