На «Авангард» у Рівному відправлять 200 будівельників, щоб встигнути освоїти 150 мільйонів

Після надходження 150 мільйонів гривень на продовження реконструкції стадіону «Авангард» у Рівному, роботи на об’єкті пришвидшилися, але поки на дають оптимізму говорити про те, що бодай дві трибуни та футбольне поле встигнуть збудувати до кінця цього року.

Саме про завдання здати в експлуатацію першу чергу стадіону у 2021-му році говорили керівники області та міста спільно з директором фірми-підрядника під час вчорашнього візиту на «Авангард».

Як показує практика, обіцянки стосовно завершення будівництва головного стадіону Рівного постійно переносяться на майбутнє. До прикладу, під час січневого візиту президента Української асоціації футболу Андрія Павелка ставили ціль, що «Верес» у серпні цього року зможе зіграти на рідному стадіоні. Для цього було достатньо завершити будівництво східної трибуни та облаштувати футбольне поле. Однак знову довелося вносити корективи.

За словами керівника фірми-підрядника Юрія Фалка, щоденно на «Авангарді» задіяні більше 70 працівників, однак цю кількість хочуть збільшити втричі. Каже, що за п’ять місяців на стадіоні буде повністю готове футбольне поле. Крім цього, хочуть закцентувати роботу на будівництві західної трибуни, яка суттєво відстає від східної. Дві центральні трибуни, які входять до першої черги будівництва, зможуть розмістити 7400 глядачів.

– Наступного тижня почнемо інтенсивні роботи по будівництву західної трибуни. Там будуть знаходитися підтрибунні приміщення, зона для кореспондентів. Також почнемо роботи по облаштування бігових доріжок, демонтажу південної і північної трибун. Темпи будівництва будуть прискорюватися. До кінця року виконати ці роботи реально, – зазначив Юрій Фалко.

Хід будівництва двічі на тиждень інспектуватимуть представники міського та обласного управлінь капітального будівництва. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль залишився незадоволеним темпами виконання робіт. Будівельники вже освоїли 66 мільйонів з тих 150-ти, які надійшли з державного та міського бюджетів.

Очільник області заявив, що до кінця року на добудову «Авангарду» зможуть спрямувати додаткових 50 мільйонів, однак за умови вчасного освоєння коштів та інтенсивного виконання робіт.

Оновлений «Авангард» стане домівкою для футболістів «Вереса», а також рівненських легкоатлетів, які зможуть тренуватися навіть взимку – у манежі. Після завершення усіх черг будівництва стадіон зможе розмістити близько 14 тисяч глядачів.

Читайте також