На базі відпочинку біля водосховища на Рівненщині виявили порушення

На Рівненщині екоінспектори перевірили територію бази відпочинку у прибережній смузі Хрінницького водосховища. Було виявлено порушення природоохоронного режиму.

Повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

24 вересня 2024 року фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу із залученням представника Демидівської селищної ради (Рівненська область) провели обстеження земельної ділянки за межами села Хрінники Дубенського району, на території бази відпочинку «Маяк».

Представниками екоінспекції на вказаній території, у прибережній смузі Хрінницького водосховища, зафіксовано факти розміщення капітальних споруд (адміністративного та відпочинкового приміщення) і тимчасових споруд (торгівельного вагончика, альтанок).

Також виявлено факт видобутку підземних вод (свердловина) без дозволу на спецводокористування та засмічення земельної ділянки площею 25 кв метрів твердими побутовими відходами.

За результатами огляду Екоінспекцією буде підготовлено відповідні матеріали для отримання від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю)