На будівництво школи на Рівненщині, яку чекають вже 16 років, дадуть 17,5 млн гривень

Фото - відкриті джерела

Сьогодні на сесію Рівненської обласної ради приїхали мешканці сіл Цепцевичі та Вири, що на Сарненщині. Вони вимагають у депутатів виділити кошти на будівництва шкіл у цих населених пунктах.

До прикладу, у школі в селі Цепцевичі, яка розрахована на 240 дітей, навчається 754 дитини. Батько одинадцятьох дітей, семеро з яких відвідують школу, Юрій Сергійчук виступив перед депутатами і розповів про те, як учні змушені навчатись.

«Повертаються зі школи мої діти в 9 годин вечора, двоє дітей. Інші йдуть зранку. Багато хто знає, що вони навчають у три зміни. Я думаю, якщо настав час почати це будівництво, то давайте його завершимо, не будемо починати в багатьох селах, щоб потім з нас люди сміялись з усього світу. Тому що чотири роки будується, там ідуть дощі, сніги, те буде руйнуватись, інше буде будуватися».

Варто відзначити, що школу в Цепцевичах почали зводити чотири роки тому, тоді як планували це ще з 2005-го року.

У листопаді 2017-го, коли розпочинали будівництво, прогнозували, що воно триватиме п’ять років. Втім, через брак фінансування до 2022 року добудувати школу не вдасться.

Депутати Рівненської обласної ради внесли зміни до бюджету, які передбачають виділення на будівництво цепцевицької школи два мільйони гривень. Ці кошти зняли з Бистрицького ліцею і школи в селі Злазне. 

На школу в Цепцевичах передбачено 15,5 млн гривень державних коштів. 

Читайте також