На честь символу Революції Гідності з Рівненщини заснували академічну стипендію

З метою заохочення студентської молоді мистецьких спеціальностей до навчання, стимулювання її до постійного творчого розвитку та сприяння соціальному становленню, заснована академічна стипендія імені Тараса Більчука. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду 28 лютого, повідомляє Урядовий Портал.

Зазначеній стипендії присвоєно ім’я відомого в Україні та світі художника, активного учасника Революції Гідності Тараса Більчука, який нагороджений Орденом «За мужність» III ст. та Орденом Героїв Небесної Сотні (посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові.

Стипендія призначатиметься студентам закладів вищої освіти державної форми власності, які здобувають вищу освіту за спеціальностями «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Дизайн» та мають значні успіхи у навчанні та особливі досягнення у творчій діяльності.

Нормативно-правовий акт розроблено на виконання пункту 18 протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2017 р. «Щодо посилення соціального захисту осіб, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., а також членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю у зазначених акціях».

Реалізація постанови стане нормативно-правовою підставою для призначення академічної стипендії імені Тараса Більчука найобдарованішим та найактивнішим студентам згаданих мистецьких спеціальностей закладів вищої освіти України та стимулюватиме їх до подальшого фахового зростання.

Читайте також