На Дубенщині з початку року зафіксували 4 випадки сказу

У Дубні підтвердили сказ у лисиці. 

Про це повідомляє Суспільне. 

За словами начальника Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини Віталія Черв’яка, 1 березня лисиця забігла у двір на вулиці Промисловій, де її задушив домашній пес.

"Наші фахівці приїхали за вказаною адресою, лис вже лежав мертвий. Інші тварини себе нормально поводили. Ще там були собака і два коти. Їм всім розпочали курс вимушеної вакцинації. Пес, який задушив лиса, лишився під наглядом власників",  розповів Віталій Черв’як.

Зі слів ветлікаря, з початку 2024 року на території Дубенщини це вже четвертий зафіксований випадок захворюваності тварини на сказ: два випадки в котів, один — в собаки і останній — у лисиці.

Також Віталій Черв'як нагадав, що в Дубенській районній державній лікарні ветеринарної медицини безкоштовно вакцинують тварин українською вакциною Рабістар.

"Після випадку сказу в кота в Дубні у січні, до нас звернулося багато людей, щоб провакцинувати своїх тварин. Тому доречно ще раз поінформувати та нагадати людям про необхідність вакцинації", – додав Віталій Черв’як.

За його даними, у 2022 році в Дубенському районі зафіксували три випадки сказу в тварин, у 2023 році – 25 випадків. За 2023 рік в Дубенському районі щепили 27 746 собак та 20 548 котів, а у Дубні – 360 собак та 300 котів.

 

Читайте також