На Гощанщині вибухнув артилерійський підривач - є постраждалі (ФОТО)

Фото ілюстративне

До поліції учора, першого лютого, близько 21 години повідомили медики, що до лікарні із вибухово-осколковими травмами доставлені двоє чоловіків.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що на подвір’ї будинку під час розбирання невідомого предмету двома жителями села Тучин стався вибух. Унаслідок цього 42-річний чоловік отримав вибухово-осколкову травму голови та очей, відкритий перелом скулової дуги, рвані рани кисті. У 35-річного — діагностували вибухове осколкове поранення обличчя, грудної клітки, рук і ніг. Обох госпіталізували у лікувальні заклади.

За результатами огляду працівниками вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області стало відомо, що в руках чоловіків вибухнув артилерійський підривач. Крім того, поліцейські у господарстві виявили ще вісім частин до боєприпасів.

Усе вилучене правоохоронці направлять на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), у рамках якого встановлюватимуть походження боєприпасів.

Правоохоронці вкотре наголошують, у разі виявлення вибухових пристроїв дотримання простих правил збереже ваше життя, життя рідних, близьких і інших людей: не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет; зафіксуйте час виявлення предмета; намагайтесь зробити все можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки; обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи, адже ви є важливим свідком. Не вживайте самостійно ніяких дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями, – це може призвести до їхнього вибуху, численних жертв і руйнувань.

Читайте також