"На Готичний сад у Рівному не витратять жодної копійки бюджетних грошей" - Карауш

У Рівному облаштують "Готичний сад".

Інформують у Рівненській облраді.

Йдеться про "Готичний сад Органного залу". Це екологічний простір, який буде створений на території Рівненської обласної філармонії.

Проєкт передбачає створення архітектурного ландшафту нового культурного й екологічного міського простору, що буде доступний для відвідувачів філармонії, відпочинку мешканців, туристів і гостей Рівного.

Уже у квітні на території залу камерної та органної музики запланована екологічна толока - громадська акція з упорядкування ділянки та висаджування рослин із відповідними художніми прийомами та ландшафтними елементами. У травні там же планується концерт просто неба.

Цю культурну локацію обласна філармонія облаштовуватиме за підтримки міжнародних донорів, які орієнтовані на розвиток культурних ідей.

"Наперед скажу й окремо виділю: ані копійки бюджетних грошей на це не піде, ми розуміємо, який зараз час і які пріоритети. Цю культурну локацію наша обласна філармонія, яка й була ініціатором, облаштовуватиме за підтримки міжнародних донорів, які орієнтовані на розвиток культурних ідей", - написав у своєму телеграм-каналі Андрій Карауш.

Отже, територія, яка зараз не використовується фактично ніяк, завдяки партнерам отримала хороший шанс на друге життя.

Додамо, що костел Святого Антонія є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Читайте також