На хабарі у Рівному затримали посадовця міськархітектури

Працівники Рівненської місцевої прокуратури, Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області, 30 квітня припинили корупційну діяльність начальника одного із структурних підрозділів Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради.

У прокуратурі повідомляють, що вказаний керівник вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в сумі  2,5 тис. доларів США за сприяння в погодженні реєстрації проектної документації щодо реконструкції об'єкта нерухомості та прийняття рішень по видачі необхідних дозвільних документів.

Посадовця викрито правоохоронцями одразу після одержання ним другої частини неправомірної вигоди в сумі 1,1 тис. доларів США, яку вилучено в м. Рівне. Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання неправомірної вигоди), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва працівників Рівненської місцевої прокуратури.

Читайте також