На кордоні із Білоруссю у Рівненській області СБУ спіймала росіянина та білоруса

На Рівненщині упродовж 10-16 вересня проводились антитерористичні навчання на кордоні із Білоруссю. Зазначені навчання проводились у відповідь на подібні заходи, які організували Білорусь та Росія. 

Як розповів начальни УСБУ у Рівненській області Андрій Тимченко, під час багатоетапних навчань було відкрито 8 кримінальних проваджень, складено 150 протоколів про адміністративне правопорушення та затримано двох нелегалів, а також знайдено схрон зі зброєю та вибухівкою. 

Одного із нелегалів затримали у місті Сарни. Це громадянин Російської Федерації, уродженець Рязанської області, який незаконно перетнув кордон, інший громадянин був затриманий у селі Переброди Сарненського району, це громадянин Республіки Білорусі. На даний час обох громадян перевіряють та встановлюють мету їхнього перебування у прикодонні. 

- Цей схрон зі зброєю ми знайшли завдяки місцевому населенню. Там важкопрохідна місцевість.Тому насамперед особи, які потрапляють у прикодонну зону, так чи інакше фіксуються місцевими. Дуже важливо, щоб вони нам про це повідомляли, - каже Андрій Тимченко. 

Загалом у антитерористичних навчаннях взяли участь співробітники Нацгвардії, військової контррозвідки та військової служби правопорядку, поліції, ДСНС у Рівненській області, лісового господарства, представники органів місцевого самоврядування та місцеві. 

 

Читайте також