На Кореччині відкрили меморіальну дошку бойовій медикині Катерині Ступницькій

Учора на фасаді Коловертівської гімназії, що на Кореччині. відкрили меморіальну дошку, присвячену бойовій медикині Катерині Ступницькій. 

Про це повідомляє Рівненська РВА. 

Катерина було військовим медиком і загинула 8 березня поблизу смт.Макарів Київської області. Завдяки Катерині Ступницькій було врятоване не одне життя українських військовослужбовців.

Указом Президента України від 19 березня 2022 року Катерині посмертно присвоєно звання Герой України. Меморіальну дошку на рідній школі виготовили за ініціативи заступника голови Рівненської районної державної адміністрації Олександра Нестерука.

Урочисто відкрили меморіальну дошку батько Героя України Віктор Ступницький, заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Олександр Нестерук та голова Рівненської районної ради Василь Тимощук.

До слова, нещодавно рішенням сесії Корецької міської ради цьому навчальному закладу було присвоєно ім’я «Коловертівська гімназія імені Героя України Катерини Ступницької». Також, у м. Корець її ім’ям названо вулицю та провулок.

Читайте також: Врятувала десятки бійців у день своєї загибелі: історія бойової медикині з Рівненщини Катерини Ступницької