На міжнародний форум на Рівненщину приїхали Прем`єр-міністр та Міністр освіти України

http://www.rv.gov.ua

Найбільший капітал країни – це інтелект та люди. Саме вони можуть реалізувати національну ідею, що зробить нашу країну сильною, економічно розвинутою і успішною

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття міжнародного форуму «Острог Forum 2019. Національна безпека України: синергія економіки та освіти» в Національному університеті «Острозька академія».

Нагадаємо, сама ідея форуму була започаткована ще два роки тому під час візиту Президента України Петра Порошенка до університету на 425-літній ювілей.

На захід також прибули Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, фахівці-експерти з безпеки, викладачі та студенти з Китаю, Португалії, Швеції, Азербайджану, Німеччини, Польщі та Франції, аби обговорити питання економічної національної безпеки.

Глава Уряду наголосив, що історія відновлення Острозької академії, яка ще у XVI столітті була одним з провідних навчальних закладів Східної Європи, а потім на довгі роки втратила свій статус, багато в чому нагадує історію України. І держава, і академія переживали часи злету і часи зневіри. Проте віра у майбутнє і віра в успіх згуртувала людей, і тепер в Україні є провідний навчальний заклад і сама держава відновлюється.

Володимир Гройсман переконаний, що державі необхідно інвестувати усі ресурси в національну економіку. Адже, побудувати успішну країну без сильної економіки не можливо. «Сильна економіка дасть нам право зайняти те місце серед країн світу та Європи, на яке ми поправу історично заслуговуємо», - акцентував Прем’єр-міністр.

В цьому питанні важлива освіта. Саме вона дає поштовх до зміцнення держави і досягнення цілей, які полягають у тому, аби забезпечити високі стандарти життя та стати учасником світової системи колективної безпеки.

І так само, наголосив Глава Уряду, важлива участь молоді у всіх процесах. «Коли кажуть, що ви, молодь, – наше майбутнє, вас недооцінюють. Молодь – це наше сьогодення. Важливо, аби молоді люди сьогодні були активними, брали участь у суспільному житті, формували себе як особистості. Без молоді в Україні якість життя буде знівельована», – наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр додав: «Нові можливості освіти мають дати нам сильний поштовх для створення економічно сильної держави. Нам необхідно і далі прагнути до стандартів країн ЄС та НАТО. А це високий рівень життя, міцна економіка та безпека країни. В моєму серці є Україна, яка має бути сильною країною».

Окрім того, Володимир Гройсман оглянув новий корпус «Острозької академії», будівництво якого здійснювалось за підтримки Уряду.

«Цього року він буде зданий в експлуатацію. Тут є нові лабораторії, нові освітні технології. Це буде український Прінстон», - розповів ректор університету Ігор Пасічник.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також