На найбільшому водосховищі Рівненщини – значне зниження рівня води

Фото - Рівненський рибоохоронний патруль

Днями у Демидівському районі працювала комісія по безаварійному пропуску весняної повені, дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища у нерестовий період 2020 року. Представники комісії оглянули гідроспоруди Хрінницького водосховища. 

У зв’язку маловодним періодом та тривалою відсутністю опадів, практично увесь рік, спостерігається значне пониження рівня води в Хрінницькому водосховищі, а це несе загрозу для існування біоресурсів та рекреаційної зони на території водосховища, де розміщено 6 великих та більше 20 малих (приватних) баз.

За результатами наради комісія прийняла деякі рішення. Зокрема, у період нересту риби, з 1 квітня по 10 червня 2020 року, ТОВ «Укртрансрейл» здійснювати пропуск води через гідротурбіни ГЕС відповідно до правил експлуатації, в межах зафіксованих рівнів. Крім цього, щоденно інформувати про рівневі режими водосховища Волинський облводгосп та Дубенське міжрайонне управління водного господарства. Демидівська райдержадміністрація, відповідно до рішення комісії, повинна звернутися із клопотанням до обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області, про розробку нових Правил експлуатації Хрінницького водосховища.

Комісія  також рекомедувала Демидівському відділенню поліції та Рівненському рибоохоронному патрулю проводити рейдові виїзди на водні об’єкти, у період нересту, для запобігання незаконному вилову риби.

За інформацією Рівненського рибоохоронного патруля.

Читайте також