На обстеження до Києва їхати не треба: відтепер у Рівному є кардіоваскулярний сканер

В обласну лікарню Рівного доставили спеціалізований кардіоваскулярний сканер виробництва General Electric! Це єдиний в області сканер такого класу. Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового банку Сергій Рибачок.

Крім того, він зазначив, що жителям Рівненщин вже не потрібно їхати на таке обстеження до Києва. В обласній лікарні вже підготовлено спеціальний кабінет, а лікар пройшов потрібне навчання.

У свою чергу, керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що згідно з договором кардіоваскулярний сканер має запрацювати вже на початку лютого 2018 року.

«Наразі відбулася поставка кардіоваскулярного сканера до обласної лікарні. Ще, відповідно до договору, компанія має близько місяця для монтажу цього обладнання. Тож можна очікувати, що на початку лютого сканер буде запущено у планову роботу», – наголосив Сергій Рибачок.

Разом із цим, Сергій Рибачок нагадав, що встановлення цього сканера передбачене в рамках реалізації проекту Світового банку. За його словами, окрім кардіоваскулярного сканера для обласної лікарні також уже закуплено та здійснюється монтаж ангіографічного комплексу, а також планується закупівля широкого переліку витратних матеріалів для серцево-судинного центру. Окремо він зазначив, що аналогічний серцево-судинний центр також планують відкрити й у Сарнах. Відповідне рішення з розширення проекту вже погоджено керівництвом Світового банку.



Читайте також