На один день Google поставить на заставку портрет Сухомлинського (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

28 вересня виповнюється 100 років від дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського. З цієї нагоди в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувається Регіональна науково-практична конференція «Реформування сучасної освіти: діалог з Василем Сухомлинським». Учасників конференції привітав голова обласної ради Олександр Данильчук.

Науково-практичний захід об’єднав вчителів-методистів, науковців, керівників освітніх закладів Рівненщини. Участь у конференції беруть викладачі Рівненського державного гуманітарного університету, як співорганізатора заходу, товариство «Просвіта», а також науковці та педагоги з Хмельницької області.

Як зауважила ректор РОІППО, депутат обласної ради Алла Черній, ідеї Василя Сухомлинського лягають в контекст Нової української школи. Адже головна ідея НУШ – адаптувати дітей до життя, сформувати всебічно розвинену особистість, дати навички, які знадобляться в майбутньому.

«Головна філософія педагогіки Сухомлинського полягає в тому, що школа має вчити життю. І сьогодні ми спільно будемо переглядати і по-новому аналізувати педагогічну спадщину цього видатного українця», - наголосила Алла Черній.

Голова обласної ради Олександр Данильчук, вітаючи присутніх, розповів, що будучи студентом Української сільськогосподарської академії багато чув про родину Сухомлинських.

«Сім’я мого викладача Світлани Іванівни Шабарової дружила з родиною Сухомлинських. А її батько – також видатний педагог Іван Ткаченко, був близьким другом та однодумцем Сухомлинського. І тодішня комуністична влада переслідувала обох за їхні нетипові для тих часів педагогічні підходи. Через це Іван Ткаченко навіть змушений був піти з посади директора школи», - поділився спогадами Олександр Данильчук.

Учасники конференції зійшлися на тому, що концепцію Нової української школи, яку сучасна освіта формує переважно на основі досвіду інших країн, насправді ще в 60-х роках минулого століття розробив і пропагував український вчитель Василь Сухомлинський.

Більше того, видатний педагог залишив по собі наукові напрацювання щодо роботи з дітьми, які мають особливі потреби. Це дуже актуально, зважаючи на інклюзивний напрямок роботи в Новій українській школі, що також стало предметом обговорення учасників конференції.

До слова, з нагоди 100-річчя від дня народження ЮНЕСКО оголосило 2018 рік роком Василя Сухомлинського. В Україні випустили монету, на реверсі якої зображені елементи казок педагога. А 28 вересня – у день народження Сухомлинського - його портрет буде на заставці всесвітньої пошукової системи Google.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також