На «Північному» люди мерзнуть без опалення: керівників ОСББ запросили до Рівнеради

У Рівному наразі гостро стоїть питання опалення у оселях під час відключень електропостачання. Тему синхронізації котелень з будинками, які до них підключені, обговорювали на нараді у Рівненській міській раді.

Тож для вирішення найбільш болючих питань запросили на спільну нараду з представниками міської влади, тепловиками та енергетиками керівників одних з найбільших ОСББ мікрорайону "Північний" Рівного. 

Саме жителі цих будинків найбільше мають перебої з електропостачанням та навіть із теплом. Тож під час спільної наради з’ясовували причини й шукали шляхи вирішення проблеми із безперебійним електропостачанням котелень. Зокрема, від учора без відключення працює котельня, яка подає тепло у понад 80 багатоповерхівок, в тому числі на вулиці Коновальця.

Головна проблема у тому, що котельні, теплопункти та будинки відключають від електропостачання в різні часи, тож синхронізувати роботу, аби подати тепло в оселі немає можливості. Саме над вирішенням цих проблем активно працюють у місті. 

Як зазначив заступник міського голови Рівного Артем Ганущак, поступово проблеми будуть вирішуватися по кожній котельні, теплопункти та багатоповерхівці, аби врегулювати ситуацію із містом загалом.

Начальник Рівненського міського РЕМ Віктор Літкіман наголосив: 

"Необхідно максимально зменшити споживання електроенергії. Потрібно пам'ятати, що необхідно вимикати з розеток усі прилади, тим паче на час планових відключень електроенергії. А коли електрика з'являється, не потрібно відразу все вмикати - чим більше вдасться зекономити, тим більше вірогідність збереження без пошкоджень кабелів та електрообладнання".

Загалом, під час наради розглянули конкретно кожен випадок із представниками семи ОСББ на Північному. Саме так — кожна больова точка поступово та з індивідуальним підходом — і надалі вирішуватимуться проблеми.

Читайте також