На платформі "Меморіал" створили сторінку пам`яті, присвячену загиблому на війні поету з Рівного

Скриншот зі сторінки спецпроєкту

Платформа пам'яті "Меморіал", Фонд Максима Кривцова та команда Squat 17b створили спецпроєкт "Далі: я поверну собі своє життя, обіцяю", присвячений пам?яті письменника та військового з Рівного.

Про це "Суспільне Культура" повідомили в організації.

На спеціальному сайті зібрали найважливіші факти з життя Максима Кривцова, а також - спогади про нього від близьких людей.

Окрім того, удалося оцифрувати виставку, яка за декілька місяців побувала в десятках українських міст, а також у Європі.

Виставка складається з 24 фоторобіт Максима Кривцова й доповнена його поезіями. Її планували провести ще за життя Максима — організатори встигли з ним обговорити концепцію заходу.

Спецпроєкт — це приклад сторінки пам'яті людини, один зі способів зберегти й ушанувати її пам'ять, зазначають у команді "Меморіалу".

"У такий спосіб ми хочемо зберегти пам'ять про талановитого поета, фантастичного фотографа, відважного воїна. Щоб усі мали змогу ближче пізнати людину, яка віддала своє життя за Україну, познайомитися з його творчістю, ще раз побачити, яку високу ціну ми платимо за свободу", — зазначає редакторка проєкту Світлана Корженко.

Прочитати й побачити сторінку пам'яті Максима Кривцова можна за покликанням.