На ринок "Андріївський" у Рівному навідалися інспектори праці

У Рівному на ринку «Андріївський» (ТОВ «Бадьорість») провели спільний інформаційно-роз’яснювальний захід інспектори праці Управління Держпраці в Рівненській області та управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Рівненської міської ради. Суб’єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на ринку, та їх найманим працівниками пояснили вимоги трудового законодавства, важливість дотримання  мінімальних державних гарантій в оплаті праці та недопущення порушень, які призводять до накладання штрафних санкцій.

Понад 50 найманих працівників отримали «Пам’ятки про переваги легального працевлаштування». Водночас, 63 суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи попереджені про необхідність дотримання вимог законодавства про працю та відповідальність, яку вони будуть нести  у разі його порушення.

З такою метою інспектори праці вже відвідали ТЦ «Злата Плаза», «Чайка», ринок «Ювілейний». Роз’яснювальна кампанія має охопити всю область і максимально попередити підприємців та найманих працівників про ризики нелегальної праці.

Повідомляє прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області