На Рівненщині 130 учителів "Захисту України" вже проходять навчання

На Рівненщині 130 учителів інтегрованого курсу «Захист України» вже проходять навчання.

Як повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, більшість із них уже викладали цей предмет або стояли на захисті України.

«На курсах підвищення кваліфікації, які проходять в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, знайомитимуть вчителів з інноваційними методами та формами роботи на уроках «Захисту України» та позакласних заходах. Основна концепція такого оновленого курсу - точка дотику громадянина України із захистом держави та розумінням, навіщо її захищати. Маємо сформувати оборонну свідомість. Для нас важливо дати дітям розуміння, у чому важливість мати свою країну й жити в певній системі цінностей», - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що нова програма має дати учням і ученицям різні знання і навички, зокрема, про те, якими сучасними технологіями й програмами користуються військовослужбовці, як надавати допомогу (у тому числі домедичну) собі й іншим у цивільному житті.

Нагадаємо, що відтепер школярі вивчатимуть10 практичних модулів. Кожен модуль можуть викладати фахівці й фахівчині з конкретної теми.

"Це можуть бути не лише вчителі-предметники, а і представники профільних організацій. Окрім того, частка практичних занять зросте до 60 %. Відтак, вчителі можуть на свій розсуд поєднувати заняття і додавати більше практики для вивчення певної теми. Серед нововведень також стане відвідування курсу як хлопцями, так і дівчатами. Поділ на групи чи команди відбуватиметься лише для відпрацювання практичних навичок", - пояснив перший заступник голови Рівненської ОДА.

Сергій Подолін наголосив, що навчання учнів відбуватиметься в 42 міжшкільних осередках, які будуть оснащені сучасним обладнанням. На це з державного бюджету для Рівненщини вже спрямовано майже 84 млн гривень.

Читайте також