На Рівненщині 2018-ий оголошено роком Тараса Бульби-Боровця

Депутати обласної ради Микола Мельник та Тетяна Воронко запропонували 2018 рік на Рівненщині оголосили роком Тараса Бульби-Боровця. Таку пропозицію підтримали депутати обласної ради сьогодні на пленарному засіданні позачергової п’ятнадцятої сесії обласної ради Рівненської обласної ради. За словами голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука, у наступному році більше уваги зосередять на вшануванні пам’яті Тараса Бульби-Боровця. Крім того, в Рівному планують звести пам’ятник цьому діячу. Фінансувати його будуть, мабуть, усі.

«Це передбачає вшанування героя нашого українського і, по-друге, для зведення йому пам’ятника в Рівному. Це досить коштовний пам’ятник має бути, він декілька мільйонів. Міська рада має долучитися до спів фінансування. Звичайно, за обласний чи міський бюджет ми його не будемо будувати повністю, але те, що ми будемо долучатися до спів фінансування, будуть і громадські організації. Тобто, ми маємо по праву вшанувати цю історичну постать. Це буде зроблено», - зазначив Микола Драганчук.

Нагадаємо, Тарас Дмитрович Боровець (псевдоніми: Тарас Бульба, Чуб, Ґонта; 9 березня 1908, Бистричі, Російська імперія — 15 травня 1981, Нью-Йорк, США) — діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ», від 16 листопада 1941 року — генерал-хорунжий (наказ № 22 ГК «Поліська Січ»).


Олеся БОРОВЕЦЬ
 

Читайте також