На Рівненщині аферист під приводом купівлі цуценят ошукав жінку на 21 тис. грн

Фото - ілюстративне

На Рівненщині 33-річна мешканка Корецького району займається продажем породистих цуценят. Так, вона вкотре розмістила оголошення про їх продаж на одному із безкоштовних сайтів.

Через кілька днів їй зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що є представником юридичної особи зі столиці та хоче придбати двох цуценят, за якими пришле кур’єра, а гроші перекаже жінці на картку. Однак, у банківській системі начебто стався збій і зловмисник попросив жінку піти до банкомата.

Аферист настільки вміло маніпулював діями продавчині, що та зняла зі своєї кредитної картки 17 тисяч гривень і перерахувала їх за вказаними шахраєм реквізитами на іншу. Навіть, коли на мобільний телефон потерпілої почали надходити смс-повідомлення, зловмисник постійно тримав її на гачку в розмові та запевняв, що через деякий час усі гроші повернуться. Крім того, жінка незчулася, як продиктувала аферисту конфіденційні дані свого рахунка, внаслідок чого позбулася ще 4 тисяч гривень. Тож загалом жінка віддала шахраю 21 тисячу гривень.

Вона і досі не може оговтатись від події. Через шоковий стан жінка не змогла навіть толком пояснити поліцейським, як саме все сталося. Лише згодом вона згадала, що «покупець» жодного разу не спитав про родовід цуценят. Також в неї не виникло підозри, навіщо їхати за цуценятами із Києва на Рівненщину.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування.

Читайте також