На Рівненщині аграрії навчаються дистанційно

Здобутками агропромислові комплекси Рівненщини завдячують кваліфікованим, досвідченим та амбітним представникам галузі. Важливо, що фахівці АПК дбають не лише про сьогоднішній день, але й очікують нові кадрові вливання. І саме у цьому питанні вибудовуються відмінні комунікації з Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

За словами завідувача Млинівського навчального відділення РЦПТО Анатолія Смалька, нині до навчального процесу залучено одного з провідних аграріїв краю, викладача Петра Гаврона:

«Петро Павлович донедавна працював начальником Управління агропромислового комплексу Млинівської РДА. За його діяльності Млинівщина впродовж останніх 10 років посідала перші місця з виробництва агропромислової продукції на Рівненщині». Цінний досвід та професійні знання  управлінця переймають сьогодні безробітні, направлені на навчання Радивилівською районною філією Рівненського обласного ЦЗ. «Ми вдячні колегам із Радивилова за плідну співпрацю та оперативне реагування на запити регіону. В організації навчання саме цієї групи слухачів особливу роль відіграли представники районної служби зайнятості. У тісному тандемі освітяни, місцева влада, представники служби зайнятості та роботодавці досягають головної спільної мети – оперативної підготовки висококваліфікованих кадрів для сільського господарства», - наголошує заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко.

2 червня на базі Млинівського навчального відділення розпочались 2-тижневі дистанційні заняття за напрямком «Технології зберігання та переробки зерна».  «Навчальний заклад зацікавлений у співпраці із провідними  менеджерами АПК Рівненщини, адже в подальшому це сприяє працевлаштуванню кваліфікованих випускників на підприємствах , де успішно використовують новітні технології переробки продуктів рослинництва. А тісна співпраця освітян із районними філіями Рівненського ОЦЗ, оперативне інформування роботодавців щодо умов і перспектив професійного навчання їхніх робітників на базі одного з найбільших професійно-технічних навчальних закладів України дозволять розвиватися активним господарствам краю», - запевняють представники навчального закладу.

Читайте також