На Рівненщині безробітні вчаться продавати

Професійна підготовка безробітних за індивідуальною формою чи не найбільш популярна, особливо, у період карантину. Так, у Сарненському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості здобувають професійну освіту майбутні продавці.

Як повідомив завідувач відділення Іван Гаврилюк, професію «Продавець непродовольчих товарів» обрали Євгенія Сосюк (направлена на навчання Сарненським районним центром зайнятості) та Олена Кібук (направлена Дубровицькою районною філією Рівненського ОЦЗ). У вересні під час державної кваліфікаційної атестації слухачки підтверджуватимуть 3 кваліфікаційний розряд.

Тим часом, 4-місячне професійне навчання передбачає виробниче навчання і виробничу практику на навчальних торговельних майданчиках роботодавців. Підприємціі стануть майстрами-наставниками для початківців. Сьогодні професійні навички та особливості роботи слухачки здобувають поряд із майбутніми колегами. Після навчання випускниці гарантовано працюватимуть, відповідно, у сарненському магазині «Меблі» та дубровицькому ТЦ «Пасаж».

Читайте також