На Рівненщині близько 40 школярів побували у поліцейському відділку

фото - Фейсбук

15 березня близько сорока дев’ятикласників Дубенської ЗОШ І-ІІІ ступеня №6 відвідали місцевий відділ поліції, пише спільнота Дубенський відділ поліції.

Дітям продемонстрували процес щоденної роботи чергових, слідчих, оперативників і навіть дали «приміряти» на себе роль полісмена.

Традиційно екскурсія для дітей розпочалася з чергової частини поліції. Екскурсоводом стала старший інспектор Мирослава Вжос. Свою розповідь поліцейська розпочала з того, куди саме першочергово звертаються люди за допомогою і від яких працівників поліції залежить оперативне реагування на злочини. Дітей цікавило все: що буде, якщо набрати «102», на чому виїжджають на місце пригоди працівники поліції, як розшукують злочинців та де їх тримають.

Школярам провели оглядову екскурсію поліцейським відділком, після чого зайшли до ізолятора тимчасового тримання, де діти наочно побачили де утримують злочинців.

Працівники поліції нагадали хлопцям та дівчаткам про елементарні заходи безпеки, яких потрібно дотримуватись як на воді, так і на дорозі, а також розповіли як саме потрібно себе поводити в разі знаходження боєприпасів часів Другої світової війни або іншого невідомого підозрілого предмету.

Та найцікавішим етапом екскурсії стала демонстрація спецзасобів та зброї поліцейських, про які розповідала інспектор Юлія Пасічник. 

Тим більше, що кожен міг потримати гумові кийки, газові балончики, пістолет та автомат, приміряти каски, засоби індивідуального захисту, бронежилети, кайданки та щити.

Після чого всі із задоволенням зробили фото на пам'ять.

На завершення зустрічі учням побажали корисно провести свій вільний час, слухати батьків та дотримуватись закону, а вони в свою чергу подякували поліцейським за цікаву екскурсію та пообіцяли прийти ще.

Читайте також