На Рівненщині будують нове відділення психоневрологічного інтернату

На Рівненищні буду.ть нове відділення КЗ «Урвенського психоневрологічного інтернату», що знаходиться у селі Орлівка, Сарненського району.

Про це повідомляють у Рівненській РДА.

Новий корпус інтернату передбачений на 200 підопічних. Саме приміщення буду обладнане надсучасне лікувальне обладнання для надання спеціалізованої психіатричної допомоги, а також матиме бомбосховеще площею 700 м2, в якому мають встановити 7 окремих санвузлів та умивальників.

Для перевірки будівництва вчора його відвідали заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та депутат Рівненської обласної ради Олександр Гомон.

«У психоневрологічному інтернаті на даний момент знаходиться 176 внутрішньо переміщених осіб, які потребують надання необхідних послуг. Їх евакуювали з Камишівського та Покровського психоневрологічних інтернатів Донецької області. Всі вони мають інвалідність, частина з них – з вадами розумового розвитку, інші – з порушенням опорно-рухового апарату, більша частина з них недієздатні. Після евакуації підопічні мали сильні психологічні розлади, але персонал зміг вміло облаштувати необхідні умови для адаптації.  Тож продовжуємо наполегливо працювати, забезпечувати усім необхідним потребуючих та щиро вірити у нашу  майбутню Перемогу!» - зазначив Олексій Бучинський.

Також Олексій Бучинський та Олександр Гомон завітали у КП «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» РОР, де ознайомились із  новим укриттям, яке знаходиться на фінальній стадії реконструкції та має бути завершене до кінця поточного тижня, лікувальними відділеннями, клініко-діагностичною лабораторією, пральнею та господарчою частиною закладу, поспілкувалися з його працівниками та підопічними.